Απόρριψη της αναστολής απόφασης για την pizza fan Σεπολίων

Στις 12/9 εκδικάστηκε η αίτηση που κατέθεσε η pizza fan Σεπολίων, για την αναστολή της απόφασης που δικαίωνε την εργαζόμενη Π.Π. Η πρωτόδικη αυτή απόφαση έκρινε άκυρη την απόλυση των εργοδοτών της pizza fan Σεπολίων, εκδικάζοντας μισθούς υπερημερίας και ένα ποσό για ηθική βλάβη. Δηλαδή, για όσον καιρό η Π.Π. δε δούλεψε θα πρέπει να της καταβληθούν οι μισθοί σαν να εργαζόταν όλον αυτόν τον καιρό στην εταιρεία. Εφόσον όμως σε μία δικαστική απόφαση γίνεται έφεση, η απόφαση αυτή παγώνει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, από το ποσό που εκδικάστηκε, ο πρόεδρος έκρινε πως ένα κομμάτι αυτών των χρημάτων έπρεπε να δοθεί άμεσα στη συνάδελφο πριν το εφετείο.

Οι εργοδότες λοιπόν, προσπάθησαν να παρακάμψουν την απόφαση του δικαστηρίου μέσω ενός νομικού «παραθύρου». Στη δίκη, χρησιμοποίησαν παράλογους ισχυρισμούς για να δείξουν ότι ένας/μία εργάτης-ρια στην κουζίνα στην pizza fan είναι ψήστης-ρια. Η εργοδότρια Κατερίνα Στρατουδάκη για παράδειγμα είπε πως ακόμα και 30 ίδιες πίτσες τη μέρα να φτιάχνει ένας/μία εργαζόμενος-η θα πρέπει να κοιτάξει τη συνταγή!! Επίσης ισχυρίστηκε πως η Π.Π. εκπαιδεύτηκε για τη δουλειά 2 μήνες και ότι σε όλο αυτό το διάστημα μάθαινε πως να πλένει τα χέρια της!!

Όσο και αν προσπαθεί η εργοδοσία της pizza fan να αποδείξει πως οι εργαζόμενοι-ες της δουλεύουν σε νόμιμες συνθήκες, τόσο πιο πολύ πέφτουν σε αντιφάσεις. Ας ξεκινήσουν επιτέλους να εφαρμόζουν την εργατική νομοθεσία ώστε οι ίδιοι να μη γελοιοποιούνται πια στα έδρανα και ώστε να μην ακούν τόσες ασυναρτησίες τα αφτιά μας.

Advertisements

One response to “Απόρριψη της αναστολής απόφασης για την pizza fan Σεπολίων

  1. Παράθεμα: Απόρριψη της αναστολής απόφασης για την pizza fan Σεπολίων | omnia sunt communia